Energiaremontti omakotitaloon tai taloyhtiöön - välitöntä helpotusta kasvaviin sähkölaskuihin.

Millaisia kustannussäästöjä energiaremontilla voi saavuttaa? 

Suomalaisten omakotiasujien yksi suurimmista kulueristä on asuminen ja etenkin oman kodin lämmittäminen. Pohjoinen sijaintimme ja vuodenaikojen vaihtelut asettavat lämmitysratkaisujen riman todella korkealle. Etenkin viimeaikoina kärjistynyt kustannus- ja energiakriisi on saanut monet omakotiasujat vaihtamaan lämmitysmuotoa hallitakseen paremmin asumisen kustannuksia muuttuneessa toimitaympäristössä.

Takuuputken energiaremontissa vanha lämmönlähde vaihdetaan uuteen, kustannustehokkaampaan lämmönlähteeseen. Mikäli asunnossa ei ole vesikiertoista lämmitysjärjestelmää, toteutamme sen myös remontin yhteydessä. 

Takuuputken energiaremontti on kustannustehokas ja nopea – voit asua talossasi koko remontin ajan remontti on ohi alle viikossa.

Tyypillisesti sähkölämmitys tai öljylämmitys vaihdetaan maalämpöön tai ilma- vesilämpöpumppuun, mikä tuo huomattavia kustannussäästöjä ja vaivattomuutta. Tapauskohtaisesti uusi lämmitysjärjestelmä voidaan myös asentaa vanhan järjestelmän rinnalle hybridijärjestelmäksi. Keskimäärin säästöt ovat 50-70% suhteessa vanhaan lämmitysjärjestelmääsi. 

Meillä on vuosien kokemus modernien lämmitysjärjestelmien asennuksista niin uudis- kuin saneerauspuolella. Tutustu ratkaisuihimme ja pyydä tarjous!

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Energia-asiantuntijamme kartoittavat tilanteesi ja suosittelevat sinulle parhaiten sopivan energiaratkaisun. 

  Olen kiinnostunut:

  Lähettämällä arviopyynnön hyväksyt tietosuojaselosteen.

  Ilma-vesilämpöpumppu

  Ilma-vesilämpöpumppu sopii hyvin kaikenlaisiin vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän omaaviin asuintaloihin sekä liikekiinteistöihin. Kusannussäästöt ovat merkittävät, sillä lämmityslasku putoaa noin 50% vuodessa. Kukkaro kiittää, luonto kiittää ja asuntosi arvo nousee.

  Kustannus: asennettu laitteisto maksaa noin. 11000-18000€ riippuen lämminvesivaraajan tai kattilan uusintatarpeesta. Asennustyöstä saa kotitalousvähennyksen.

  Säästöpotentiaali: Esim. 120m2 omakotitalo voi saada 1000-3000€ säästöjä vuodessa. 

  Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?
  Ilma-vesilämpöpumppu ottaa energiaa ilmasta pumppu- ja kylmälaiteteknologian avulla, ja siirtää lämpöenergian käyttöveteen sekä vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän (patterit tai lattialämmitys) avulla kodin lämmöksi.

   

  Takuuputki asentaa yksinomaan Viessmannin ilma-vesilämpöpumppuja, jotka on suunniteltu Pohjoismaisiin olosuhteisiin. Viessmannin lämpöpumput ovat testivoittajia: hiljaisia, energiatehokkaita ja älykkäitä. 

  Uusissa Viessmannin ilma-vesilämpöpumpuissa on mm. SmartGrid toiminto, minkä avulla varaajan vesi voidaan lämmittää energian hinnan ollessa matalimmillaan (riippuen sähkösopimuksesta). Automatiikka tukee älykästä sähköverkkoa.

  Viessmannin ViCare applikaation avulla seuraat kotisi lämpötiloja huonekohtaisesti – ja voit optimoida lämpötiloja etänä. Näin saat kodin energiankäytön paremmin seurantaan ja hallintaan. 

   Viessmannin avulla kohtaat parhaiten tulevaisuuden energiahaasteet. 

  Maalämpöpumppu

  Maalämpöpumppu sopii kaikkiin asuintaloihin, jotka omaavat vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän. Maalämpö tuo merkittäviä säästöjä, jopa 70% suhteessa suorasähkö- tai öljylämmitykseen. Potentiaaliset säästöt ovat toki riippuvaisia myös sähkösopimuksesta, joissa on markkinahäiriöstä tällä hetkellä paljon vaihtelua. 

  Kustannus: Maalämpöjärjestelmä maksaa arviolta 14 000-29 000€ riippuen järjestelmän koosta sekä porakaivon syvyydestä. Asennustyöstä saa kotitalousvähennyksen.

  Säästöpotentiaali: Esim. 120m2 omakotitalo voi saada 1500-4000€ säästöjä vuodessa. 

  Miten maalämpöpumppu toimii?
  Maalämpöpumppu ottaa kylmäainetekniikan avulla lämpöenergian kallioon porattavasta energiakaivosta tai peltoon tai veteen upotetusta keruupiiristä. 
  maalämpöpumppuyksikkö

  Takuuputken tapa tehdä

  TAKUULLA PAIKALLE SOVITUSTI

  Tulemme paikalle sovittuna aikana. Kunnioitamme asiakkaamme sekä mahdollisten muiden työlajien harjoittajien aikaa.

  TAKUULLA HUOLELLINEN

  Teemme työt huolellisesti jokaisessa työn vaiheessa. Tämä on yksi salaisuuksistamme tyytyväisen asiakkaan takana.

  TAKUULLA TYYTYVÄINEN ASIAKAS

  Työn jälkeen asiakkaan tulee olla tyytyväinen. Se oikeuttaa Takuuputken olemassaolon, sillä emme näe järkeä toiminnassa, jonka lopputuloksena asiakas on tyytymätön.

  JÄRJESTELMÄTAKUU

  Kun työt on tehty hyvin, annamme toimittamallemme järjestelmälle pitkän takuun, joka takaa asiakkaan mielenrauhan järjestelmän elinkaaren aikana.

  Näin energiaremontti tehdään oikein

  Onnistunut energiaremontti syntyy toimivaksi todetun prosessin tuloksena. Kun asiat tehdään huolellisesti ja oikein heti alusta alkaen, saadaan takuulla hyvä lopputulos. Energiaremonttiin kuuluu seuraavat vaiheet, joista toimitetaan remontin lopuksi asiallinen dokumentaatio.

  1. Tarvekartoitus ja suunnitelman teko
  2. Tarjous ja sopimus
  3. Työn aikataulutus ja resursointi
  4. Aloituskatselmus kohteessa
  5. Vanhan lämmönlähteen irroitus
  6. Uuden lämmönlähteen valmistelevat toimenpiteet ja asennus
  7. Uuden lämmönlähteen kytkeminen lämmitysjärjestelmään
  8. Koeponnistus
  9. Loppusiivous ja vanhan lämmönlähteen kuljetus kierrätykseen
  10. Kohteen lopputarkastus ja luovutus

  ASIAKASPALAUTTEITA

  Kauanko energiaremontti
  kestää omakotitalossa?

  Remontti omakotitaloon valmistuu 2-4 päivän aikana. Remontin aikana talossa voi asua normaalisti, eikä arki häiriinny juurikaan. Lämmitys on pois käytöstä vain uuden lämmönlähteen kytkennän ajan, eli muutaman tunnin.

  Paljonko energiaremontin hinta on?

  Omakotitalon lämmönlähteen vaihdon hinta uusittuna maksaa 10 000 – 30 000 euroa. Remontin hintaan vaikuttaa merkittävimmin valittava lämmönlähde. Maalämpö on lämmönlähteistä kallein, koska siihen kuuluu porakaivon poraaminen.

  Energiaremonttiin saa ely-keskuksen tukea aina 4000€ asti. Tukea saa, kun asunnon energiatehokkuus kasvaa vähintään 30% todistetusti omakotitaloissa ja 20% rivitaloissa sekä kerrostaloissa. Tukeen on varattu rahaa 100 miljoonaa euroa vuosien 2020-2023 aikana.

  Asennukseen saa myös kotitalousvähennyksen.

  Miksi valita Takuuputki?

  Takuuputki on erikoistunut omakotitalojen lämmönlähteiden uusintaan. Vanhat lämmönlähteet ovat meille tuttuja ja osaamme vaihtaa sekä suositella sopivaa nykyaikaista ratkaisua taloon kuin taloon.

  Takuuputken tavoitteena on olla paras työpaikka putkimiehelle, oikea putkimiehen paratiisi. Paras työpaikka houkuttelee parhaa tekijät, jolloin myös laatu on takuulla alan kärkeä.

  Putkimies tykkää, kun tekijää arvostetaan, palkkaus on reilu, työkalut ovat parasta laatua, projektit johdetaan ja organisoidaan hyvin – kukaan parhaista tekijöistä ei opiskellut putkimieheksi saadakseen viettää päivät pitkät tukussa. Hyvä putkimies haluaa tehdä töitä ammattilaisten kanssa, eli muiden hyvien putkimiesten kanssa.

  Kun valitset Takuuputken, voit luottaa siihen, että saat alan kärkitekijät hommiin. Et välttämättä saa meiltä halvinta tarjousta, mutta kokonaisuutta katsoessa olemme edullinen. Kun asiat tehdään kerralla oikein, säästyy aikaa, hermoja ja rahaa.

  Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä!